Taikinan sekoitussuhde on aina sama:
 2 mittayksikköä jauhoja, 1 mittayksikkö suolaa ja 1 mittayksikkö vettä

Seuraavan perusohjeen mukaan saat n. 1kg:n suolataikinaa:

4 1/2 dl (350g) vehnäjauhoja
2 1/4 dl (350g) hienoa suolaa
2 1/4 dl vettä

1.Mittaa jauhot ja suola kulhoon ja sekoita ne hyvin.
2. Lisää kuiviin aineisiin puolet vedestä ja sekoita, kunnes vesi on täysin imeytynyt niihin.
3.Lisää loppu vesi vähitellen, pieni määrä kerrallaan samalla sekoittaen, kunnes taikina on sopivan notkeaa muovailtavaksi. Jos se tuntuu liian kuivalta, älä lisää siihen enää vettä kaatamalla vaan vaivaa sitä märillä käsillä.
4. Nosta taikina kuivalle puhtaalle alustalle ja vaivaa sitä muutama minuutti. Valmis taikina on notkeaa ja pehmeää eikä tartu käsiin eikä alustaan. Jos taikina halkeilee eikä pysy koossa, jatka vaivaamista märillä käsillä. Jos taikina ei pysy muodossaan, se on liian vetistä ja siihen täytyy lisätä jauhoja.
(Lähde: Askartelun pikkujättiläinen)

P.S. Lisään tänne vielä hyviä paisto-ohjeita kun joudan...