Tein tämmöisiä tänään. Oli kokeiltava kun liityin juuri Leivontaherkut-kerhoon ja sieltä on tullut ihania ohjeita enkä ole niitä sattuneista syistä ehtinyt kokeilemaankaan. Mutta nyt ehdin, koska laiminlöin siivousta... *wirn*
1390768.jpg
Ainekset(12kpl tavallisia/6-8 isoa)

100g voita tai margariinia
0,75dl maitoa
2 munaa
1,5dl sokeria
2,5dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1tl vanilliinisokeria
1 rkl perunajauhoja
1,5dl omenasosetta(käytin hilloa)

1.Säädä uuni 225 asteeseen.

2. Sulata rasva kattilassa ja lisää maito. Lämmitä seosta mutta älä kiehuta.

3. Vatkaa munat ja sokeri vaahdoksi. Sekoita vehnäjauhot, perunajauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri keskenään. Lisää jauhoseosta (siivilän läpi) ja rasvamaitoseosta vuorotellen, vähän kerrallaan.

4. Täytä paperivuoat taikinalla n.3/4. Pursota muffineihin omensosetta.(laitoin kiireessä lusikalla sen)

5.Sekoita kaneli ja sokeri ja ripottele seosta muffinien päälle. Paista uunin keskiosassa n. 10-12 minuuttia. (Isoja 15-20min)

Mä käytin itse tosiaan hilloa, enkä sosetta. Mutta eiköhän tuo ole aika sama asia. Seuraavalla kerralla aion sekoittaa kanelin suoraan omenahilloon, sillä laitoin sitä niin paljon siihen päälle että se jäi kuivaksi osittain. Mutta koska tykkään itse kanelin mausta niin saa sitä ollakin paljon. Ja sen huomasin että hillo painui muffinin pohjalle, saatoin kylläkin laittaa sitä liikaa. Toisaalta, senkin hillon voisi sekoittaa koko taikinan sekaan... mutta makuasia. Hyviä olivat joka tapauksessa! ;o)

Aurinkoista Pääsiäistä!

*JonnaKonna*